Zfri - Unge

Upsnak® og Updannelse® er motivation og drivkraft udviklet til unge

”Hvis jeg havde vidst…”

”Jeg ville ønske, at jeg havde vidst det her noget før i mit liv” er en sætning, jeg har hørt fra voksne nogle gange i min tid som coach og konsulent. Der er altid nogle mennesker, der gør et særligt indtryk, og en dag var der en, der sagde det så inderligt, at jeg ikke kunne slippe tanken. Hvilken forskel ville det mon gøre for en teenager, der skal vælge ungdomsuddannelse at vide, hvilke situationer og typer opgaver der giver fed energi - eller stjæler den fuldstændig? Hvad kan det gøre for motivationen og tilgangen til at løse opgaver i skolen? For gruppearbejdet i klassen. Det var jeg nødt til at finde ud af.

Første skridt var at arbejde med unge, for på det tidspunkt havde jeg ingen kontakt til folkeskolen. En kollega fortalte mig om et projekt under Københavns Universitet, der søgte frivillige coaches til at coache en gruppe drenge hver anden uge gennem et skoleår. Det blev mit springbræt til også at arbejde med teenagere. Fordi jeg ikke har en pædagogisk baggrund, skulle jeg tage lidt mod til mig. Den tilbagemelding, jeg har fået både fra de unge og fra forældrene, har imidlertid været meget positiv. Min første idé var en workshop for 8. - 10. klasse, men flere forældre opfordrede mig til at udbyde individuelle samtaler efter samme metode. Jeg valgte at handle på udfordringen, og Upsnak® og Updannelse® var skabt. Det har jeg absolut ikke fortrudt.

Derfor

Det er vigtigt, for der er mange krav til de unge. De skal finde sig selv som voksne, finde den rigtige uddannelse, være super sociale, få den første kæreste... Når jeg spørger nogen i 50'erne, om de de kunne tænke sig at være teenager igen, er svaret altid nej. "Måske i 30'erne, da havde jeg fundet mig selv og var ikke længere så usikker" er svaret tit.

Hvordan

Upsnak er individuelle samtaler, læs om Upsnak her.

Updannelse er til folkeskolens 8. klasser og gennemføres i tæt samarbejde med klasselæreren, læs om Updannelse her.

Kontakt Birgitte, hvis du vil vide mere.